Frågeformulär i Google docs

För undersökningar av olika slag är Google docs verktyg för frågeformulär toppen. För tillfället organiserar jag, tillsammans med två personer från andra kommuner, en undersökning som ska gå ut till 650 lärare och ett antal skolor i hela länet. Vi har alla tillgång till enkätverktyg som finns inhandlade i våra respektive kommuner, men har valt att använda Google docs eftersom det är tillgängligt för alla. Det ska bli spännande att se hur verktyget hanterar en så pass stor undersökning.

Jag har använt Googles frågeformulär för olika undersökningar i mitt arbete som lärare. Vi har bland annat gjort uppdateringar av föräldrakontakter genom att skicka ut ett formulär till föräldrarna med frågor kring kontaktinformation, allergier, och annat som kan vara relevant att veta. Möjligheten att skicka ut mail där frågorna finns direkt i brevet finns, och när föräldrarna har fyllt i uppgifterna hamnar de direkt i ett kalkylark som alla berörda kan ha tillgång till. Vi frågade efter följande:
Elevens namn, Eleven mobil, Mamma hem, Mamma arbetet, Mamma e-post, Pappa hem, Pappa arbetet, Pappa e-post, Annan person som kan kontaktas (namn + tel), Allergier eller sjukdomar vi bör känna till

Vi har också använt Google forms för elevernas bokrapporter. När en bok är utläst ska eleverna fylla i ett formulär och vi får på så vis en bra översikt över vars och ens läsande.

Massor med olika utseenden finns att välja på:

Vi har använt verktyget för undersökningar kring trivsel och klimat både bland personal och elever. En av de största förtjänsterna är att man enkelt kan dela resultatet med den som ska ha tillgång till detsamma.

I mitt förra blogginlägg skrev jag om möjligheten att länka Googles undersökningsformulär till QR-koder.

Jag har gjort en instruktion kring hur man använder Google docs frågeformulär och den kan hämtas HÄR.

Advertisements

5 comments

 1. Hej Marie

  Vi använder också Google docs formulär på liknande viss på vår skola och tycker det är ett utmärkt sätt. Vi har dock ingen bra instruktion så jag använder gärna din fin-fina instruktion och delar med mig till mina kollegor om det är ok för dig.

  Tack!
  Hälsningar
  Kajsa Högström
  Fridaskolan

 2. Jag har lagt in länken till denna sida till några kursdeltagare i en 7,5 hp kurs om Sex- och samlevnad som vi ger på uppdrag av Skolverket. Hoppas det är OK. En del deltagare ska göra små minienkäter och kan ha nytta av detta.
  Eva-Lena PUD.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s