Blogga med moobis.se

Screen Shot 2013-12-30 at 23.55.51Jag har tidigare skrivit om att blogga i skolan. Det finns oerhört många användningsområden för bloggar i undervisningssammanhang. Tack vare utmärkta och gratis mjukvaror kan vem som helst enkelt starta en blogg för att till exempel:

Arbeta kring ett tema
Samla elevers uppsatser
Presentera eleverarbeten
Göra länksamlingar
Dokumentera vardagen
Samla bokrecensioner
Blogga om pedagogik
Samla idéer och resurser

Micke Kring och Martin Claesson har skapat bloggtjänsten moobis.se där du enkelt kan starta en egen blogg utifrån mallar skapade speciellt för skolan. Bloggar som skapas på Moobis är reklamfria och drivs med bloggverktyget WordPress. En stor fördel med att använda Moobis är att du har tillgång till ett supportforum där du snabbt får svar på dina frågor och där du kan få tips och råd, samt att det finns en Facebook-grupp där du kan fråga frågor och diskutera med andra Moobis-användare. Att använda ett bloggverktyg där man enkelt kan kommunicera med dem som skapat och underhåller tjänsten är en stor fördel. Nära kontakt mellan användare och kreatör banar väg för relevant och effektivt utvecklingsarbete.

Jag har gjort en manual för hur du kan starta en blogg på moobis.se. Den är kort och grundläggande. Om du vill lära dig mer föreslår jag att du läser igenom supportforumet där du får massor av användbara tips.

moobis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s